Stephen King’s Misery als musical in de OBA

Met gepaste trots presenteert Moker! Theaterproducties zichzelf en hun eerste productie, Misery – een 'feel bad' musical, naar de beroemde roman van Stephen King. De 'feel bad'musical is een initiatief van theatermaker en componist Florus Van Rooijen. In 2005 vatte Van Rooijen het plan op om de roman 'Misery' van bestseller-auter Stephen King te bewerken tot een musical/muziektheaterstuk. Na per e-mail en brieven contact te hebben gezocht met het agentschap van King besloot Van Rooijen uiteindelijk zelf af te reizen naar New York om zijn plannen voor te leggen. En dat wierp zijn vruchten af. Na een grondige uitleg en een gemotiveerd verhaal, kreeg hij uiteindelijk van de schrijver zelf toestemming voor de bewerking.  

 

Na 4,5 jaar gewerkt te hebben aan het script, de liedteksten en muziek presenteerde hij de musical als showcase-productie in juni 2010 in Het Werktheater in Amsterdam. En met succes. Deze zomer is van 7 t/m 31 augustus is exclusief in Theater van 't Woord in het gebouw van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) een maand lang van donderdag tot zondag Misery te bewonderen. 

 

In gesprek met presentatrice Amber Roner vertellen Florus van Rooijen, actrice Tara Hetharia en acteur Buddy Vedder over deze musical.

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?