StoereVrouwen en Hivos vragen aandacht voor eerlijke bloemen

1798815_1408175402766323_608039297_n

foto: menne vellinga ©2014 amsterdamfm

foto: menne vellinga ©2014 amsterdamfm


Stoere Vrouw Joyce tussen de rozen.

StoereVrouwen en Hivos vragen aandacht voor eerlijke bloemen
StoereVrouwen gingen aan de vooravond van Valentijnsdag de straat op, om zoveel mogelijk mensen op te roepen persoonlijke ’sweet tweets’ te sturen naar hun Valentijn met het verzoek eerlijke bloemen te kopen. Met deze Twitter Love Bomb willen StoereVrouwen en Hivos aantonen dat zij consumenten graag eerlijke bloemen willen kopen, met als doel het vergroten van het marktaandeel van eerlijke bloemen en de zichtbaarheid ervan voor de consument.
Het lopen gebeurde op hakken en met roze baret door vijf steden: Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Groningen.
In de hoofdstad bezocht Menne Vellinga / AmsterdamFM voor aanvang van de straatactie de Beurs van Berlage. Hier sprak hij met Joyce Maas gestoken in StoereVrouwen-tenue; -> valentijn faire trade

Hivos is een ontwikkelingsorganisatie die strijdt tegen armoede, onderdrukking en discriminatie.
Ook op Valentijnsdag voeren de organisaties campagne om aandacht te vragen voor de erbarmelijke omstandigheden, waaronder veel vrouwen werken in de bloemenindustrie in Oost-Afrika. Steeds meer ‘Nederlandse’ bloemen worden daar gekweekt. De kans is dan ook groot dat de rozen, die wij elkaar cadeau doen vandaag, uit Oost-Afrika komen.

Fair Valentine 2014
Katja Römer-Schuurman is verkozen tot Fair Valentine 2014! Deze titel heeft ze met name te danken aan haar inzet voor eerlijke handel, bijvoorbeeld met haar fairtrade sieradenlijn Sam&Haas, die ze vorig jaar samen met Tara Elders en sieradenontwerpster Bibi van der Velden lanceerde.
Katja neemt het eerlijke stokje over van Giel Beelen, die vorig jaar door StoereVrouwen werd gehuldigd als Fair Valentine 2013.

Leave a Reply