Strijd VUmc en zorgverzekeraars om transgenders gaat door

De directie van het VUmc is boos over de opstelling van de zorgverzekeraar met betrekking tot de vergoedingen van transgender behandelingen. De VUmc vindt dat het beschikbare budget  van vier miljoen  naar tien miljoen verhoogd moet worden, volgens de verzekeraars is dat geld er niet. De VU is gestopt met de intakegesprekken voor nieuwe behandelingen.

 

Opmerkelijk is dat er op dit moment 50 aanmeldingen per maand zijn. Carolien van der Lagemaat (voorzitter van Transgender Netwerk Nederland)  verwacht een groei tot 80 personen per maand. “Het is dus heel belangrijk dat de verzekeraars, de overheid en de VUmc snel om tafel gaan en het touwtrekken stopt.”

 

In maart staat een nieuwe gesprek tussen het VUmc en de verzekeraars gepland. Het VUmc is samen met het UMCG Groningen verantwoordelijk voor de behandelingen van transgenders. De transgenders die al zijn aangemeld , worden nog wel geholpen.

 

AmsterdamFM sprak met de Vereniging Genderdiversiteit en in de uitzending met Carolien van der Lagemaat voorzitter van Transgender Netwerk Nederland.

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?