UPDATE: Student-lid in College van Bestuur UvA

Het College van Bestuur van de UvA wordt uitgebreid met een student-lid. Dat meldt Folia. De Raad van Toezicht van de universiteit is daarmee akkoord gegaan, maar de studenten nemen geen genoegen met de toezegging. Zij zien het als een eerste stap en eisen een democratisch gekozen bestuur. De actievoerders zijn dan ook niet van plan te vertrekken uit het Maagdenhuis dat ze sinds woensdagavond bezet houden.


 

Woensdagavond vielen zo'n twee- tot driehonderd studenten het Maagdenhuis binnen. Van hen brachten er dertig de nacht door in het pand. Vanmiddag sprak een delegatie van de studenten met minister van onderwijs Jet Bussemaker, maar dat overleg is volgens de Landelijke Studenten Vakbond op niets uitgelopen. De Lsvb had harde toezeggingen geëist, maar Bussemaker wil het huidige beleid handhaven. Wel heeft de bewindsvrouw een brief naar de UvA gestuurd waarin ze er op aandringt beter naar de studenten te luisteren.


 

Folia schrijft dat de facultaire studentenraad van de faculteit geesteswetenschappen nog meer toezeggingen heeft gekregen. Er zou onder andere meer geld komen voor de kleine talenstudies. 

Comments are closed.