Studentenpartij ONS kraakt parkeerplaatsen Singel

Wie zijn auto kwijt wil op een van de parkeerplekken aan het Singel heeft momenteel pech. Studentenvereniging Ons Kritisch Alternatief heeft namelijk enkele parkeerplaatsen gekraakt wegens een fietsparkeerverbod.

Vanwege 30 april mogen er sinds maandag geen fietsen meer geplaatst worden aan onder andere de Spuistraat. Dat zorgt voor veel problemen bij de studenten van de  faculteit Geesteswetenschappen van de UVA, die op de locatie aan de Spuistraat studeren. De enige mogelijkheid nu voor hen is om de fiets aan het Singel te parkeren, maar volgens de partij zijn daar te weinig rekken. Om toch alle fietsen kwijt te kunnen, heeft de vereniging nu dus als ‘oplossing’  enkele parkeerplaatsen daar afgezet en in gebruik genomen.

Op de website van ONS schrijft voorzitter Joris van Wouden dat alle studenten wel een mail van het faculteitsbestuur hadden gekregen waarin werd aangekondigd dat de fietsen weggehaald zouden worden. “Maar dat was al te laat.  Maandagochtend werden tientallen fietsen uit de rekken geknipt en in de middag kwamen de ambtenaren doodleuk weer terug om de fietsen op te halen van de studenten waarvan de colleges later begonnen. Gedurende twee dagen hebben zij meer dan honderd fietsen voor de panden weggesloopt.”

Verder zegt de partij dat het kraken van de parkeerplaatsen gevaarlijke situaties voorkomt en dat de toegankelijkheid van het onderwijs zo ook bewaakt blijft. Op de afgezette plekken hangt een bord met daarop de tekst: “De aanstaande koning houdt geen rekening met de duizenden studenten die hier colleges volgen, wij wel.”

 

Bron foto: ONS

Leave a Reply