Toby Alderweireld wint Johan Cruijffschaal: “Mijn hoofd en hart zijn hier”

Ajax heeft de voorbereiding afgesloten met de winst van de Johan Cruijffschaal. Bekerwinnaar AZ verweerde zich fel tegen de landskampioen, maar moest na verlenging toch het onderspit delven.
Ajax had het onverwacht lastig met AZ. In een bij vlagen saaie eerste helft was de landskampioen de bovenliggende partij, maar wist het de weinige kansen niet te benutten. Na rust ontbrandde het duel en namen de Alkmaarders een 2-0 voorsprong door doelpunten van de IJslandse aanvallers Johansson en Gudmondsson. Ajax repareerde de schade snel middels een eigen doelpunt van Jeffrey Gouweleeuw en een treffer van (andermaal een IJslander) Kolbeinn Sigthorsson. In de verlenging zorgde aanvoerder Siem de Jong met de 2-3 voor de beslissing.

Na de wedstrijd spraken we met Toby Alderweireld. De verdediger staat nog steeds op de nominatie om verkocht te worden, maar voorlopig is hij met hart en hoofd nog bij Ajax: