Tafeltennissters US houden hoop in handhaving

Nee, het verblijf van de tafeltennissters van US in de Nederlandse eredivisie is vooralsnog geen succes. Toch houdt de Amsterdamse studentenvereniging de moed er in, ook na het verlies (6-0) tegen VTV. Wedstrijdritme sprak met speelster Ruby Tangerman.

“Beetje pech”

“Het ging moeizaam vandaag”, zei Tangerman over de nieuwe nederlaag. “We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld vandaag. De tegenstanders waren gewoon beter en we kwamen zelf niet lekker in ons ritme.” US speelde met een invalster, maar ook die kon het zware verlies niet voorkomen.

Dames in de herencompetitie

Naast de dameseredivisie komen veel tegenstandsters ook bij de heren nog eens uit op het hoogste niveau. “Maar niet bij US”, zegt Tangerman. “Wij spelen ook in de herencompetities, maar wel op een lager niveau.” De dames van US verliezen ook veel wedstrijden in de laatste games van de wedstrijd. “Dat kan mentaal zijn. Dat we het door de zenuwen niet brengen”

Gewoon leuk spelen

Tangerman is als laatste bij deze ploeg gekomen. De andere twee speelsters (Rianne Strik en Merit de Jeu)  vormden al het raamwerk van de ploeg. “Ik vind het gewoon leuk om met deze dames te spelen.” Van het studentenaspect van US is niet veel te merken. “Het is gewoon een gezellige vereniging met uiteenlopende leeftijden. ” Ondanks de dramatische competitie ziet Tangerman kansen in de strijd om lijfsbehoud. “De onderste vier liggen dicht bij elkaar. We gaan er echt voor.”

 

 

https://soundcloud.com/amsterdamfm/20160228-ruby-tangerrman-us-tafeltennis

 

 

Comments are closed.