Talkshow Stadsleven van Tracy Metz over stadstaal

 

 

Aanstaande maandag presenteert Tracy Metz weer haar maandelijkse talkshow Stadsleven. Het onderwerp van de avond is ‘stadstaal’. De stad heeft altijd een bijzondere rol ingenomen in de literatuur. Hoe ziet de stad eruit door de pen van de schrijver?

Tracy Metz vertelde in het Ritme van de Stad over bijzondere gasten en onderdelen in haar show. Zo komen Remco Campert en Jeroen Henneman langs om voor te dragen uit hun boek De Stad, dat een ode is aan Amsterdam. Verder is er aandacht voor een bijzonder schrijfproject rond het Amsterdamse Marineterrein, dat lange tijd niet toegankelijk was voor het grote publiek. UvA-taalwetenschapper Margreet Dorleijn spreekt over de straattaal van Marokkaanse en Turkse jongeren. Ook stadsdichter Laser 3.14 (die niet bij zijn echte naam genoemd wil worden) is maandag te gast om te vertellen waarom hij graffitiboodschappen in Amsterdam verspreidt.

 

De talkshow Stadsleven vindt plaats op maandag 23 februari 2015 om 20.00 uur in De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam.

 

Comments are closed.