Tanja Ineke (COC): Geen Rutte en ook geen koning naar openingsceremonie!

foto: Sandro Kortekaas ©2014 AmsterdamFM

foto: Sandro Kortekaas ©2014 AmsterdamFM


Sfeerbeeld tijdens openingsborrel Pride 2014 in Cafe 100% ZO

Tanja Ineke (COC) is vol lof over de start van de Amsterdam Gay Pride 2014 in Amsterdam Zuidoost.
Tegenover AmsterdamFM [Menne Vellinga] zegt ze ondermeer: -> Tanja Ineke

Verbindt
Tanja Ineke vindt dat iedere Amsterdammer het gevoel moet hebben dat hij erbij hoort. Door de start van je evenement buiten het ‘vertrouwde’ centrum te organiseren draag je daar aan bij, aldus de zegsvrouw van het COC. ‘Het maakt zeker verschil.’ Ze noemt de postcodeborrels die het COC [mede] organiseert in de diverse stadswijken. ‘Je merkt dat dat mensen verbindt in hun eigen wijk.’ Goed voor de saamhorigheid.

Voornemens 2014
Speerpunten van het COC voor dit nieuwe jaar zijn onder meer; het afschaffen van de zogenaamde weigerambtenaar en de enkele feit constructie. Dat zijn zaken op wettelijk gebied.

Rusland
Verder staan de Winterspelen in Rusland voor de deur. Hier over zegt Ineke:‘We hopen daar de komende maand nog echt verschil te kunnen maken en zo onze broeders en zuster in Rusland een goed hart onder de riem te kunnen steken.’ het COC heeft op dagelijkse basis contact. Tanja Ineke vindt niet dat we moeten boycotten. ‘De Russische activisten hebben ons wel gevraagd om niet de hoogste vertegenwoordigers te sturen.’ Het COC heeft er in Den Haag voor gepleit niet minister president Mark Rutte te sturen en ook niet koning Willem Alexander naar de opening ceremonie te laten gaan in Sochi. Met een tandje lager zou er zo toch een signaal afgegeven worden aan president Vladimir Putin.

Leave a Reply