Tanya Bröring: “Ik loop liever met een boogje om Ann Wauters heen”

BASKETBAL De Orange Angels maken zich op voor een vriendschappelijk duel aankomende week tegen België.In de aanloop naar het tweede window van de kwalificatiereeks, met uitduels tegen Estland (20 februari) en Kroatië (24 februari) voor het EuroBasket 2017 komen zij woensdag in eigen land nog in actie in de Sporthallen Zuid in Amsterdam.  International Tanya Bröring is dan ook van de partij. “Ik ben heel blij dat ik nu fit ben. De vorige keer dat we de kwalificatie window ingingen zat ik nog met een schouderblessure en dat is nu niet zo.”

Bröring kwam dit weekend ook in actie met haar ploeg de Loon Lions uit Landsmeer. Ze wisten de topper te winnen van Dozy Den Helder met 81- 75. Hierdoor gaan zij voor het eerst dit seizoen alleen aan de leiding in de competitie. “Het was een spannende wedstrijd. In de eerste twee kwarten stonden we aanvallend nog wel oké, maar vooral onze één tegen één verdediging liet te wensen over. We hebben in de tweede helft van de wedstrijd uit een ander vaatje getapt en dat lukte gelukkig.” Bij de Lions wordt zij sinds kort getraind door Molly McDowell, dit blijkt een gouden zet. “We hebben een goede klik. We kennen haar heel goed en hebben veel respect voor haar. Ze was als speelster erg goed, maar ze weet het nu ook goed aan ons over te brengen.”

Het belooft een mooie clash te gaan worden met de Belgische ploeg.” België heeft een paar echte toppers in huis. België heeft ten opzichte van de afgelopen vijf jaar enorme stappen gemaakt en die meiden spelen veel in de Europese top. Ik hoop dat wij aan het langste eind zullen trekken, maar ik moet eerlijk zeggen dat deze wedstrijd mij gestolen kan worden als wij maar de wedstrijden tegen Estland en Kroatië weten te winnen, want dan staan we met één been op het EK.”

Beluister hieronder het gehele Tanya Bröring. De wedstrijd Nederland – België begint woensdagmiddag 15.30 in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. De toegang is gratis.

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.