Tanya Bröring: “Sinds de play-offs zit ik in een bepaalde flow”

LANDSMEER  De dames van basketbalvereniging Loon Lions beleven hectische weken. Ze strijden namelijk in de finale van de play-offs voor het kampioenschap van Nederland tegen Solar-systemen Grasshoppers. Gisteravond stond in Landsmeer wedstrijd nummer drie op het programma. De stand vooraf was gelijk. De Lions controleerde de wedstrijd en brachten hierdoor de stand op 2-1. Het werd uiteindelijk 69-55. Als de Lions nog twee wedstrijden weten te winnen, dan mogen zij zich kampioen van Nederland noemen. Absolute uitblinkster gisteren aan de kant van de Lions was Tanya Bröring. Ze noteerde 23 punten. “ In deze wedstrijd hadden wij het  veel meer onder controle dan voorheen. We hebben veel meer ons eigen spel kunnen spelen vandaag”, aldus Bröring.

Voorafgaand aan de wedstrijd zag je bij de nodige meiden toch al dat de play-offs een fysieke slijtage slag aan het worden is. Bröring merkt dit ook op. “Ik heb meer fysiek last dan mentaal, maar ik ga het niet ontkennen dat het absoluut een slijtage slag is. Komt ook door het feit dat Grasshoppers heel fysiek speelt.”  Om te zorgen dat de meiden toch voldoende herstellen trainen ze wat aangepaster dan normaal. Ondanks alle pijntjes, blauwe ogen en ontstoken tenen gingen de meiden vooral in het eerste kwart voortvarend van start. Dit kwam ook mede door de sfeer. Het Indoor Centrum zat propvol en met name het publiek uit Landsmeer ging goed te keer. “ We waren heel gebrand om deze wedstrijd vanaf het begin naar onze hand te zetten. Dat is ons dus gelukt en dat komt door een bepaalde energie die wij vandaag vanaf het begin wisten te brengen.” Bröring bedankte na afloop ook het publiek nog. “ De sfeer vanavond was top. Je zag tijdens de halve finale al dat de zaal voller werd, maar nu zat het gewoon helemaal vol. Het publiek van Grasshoppers ging flink tekeer, maar ons publiek kan er inmiddels ook wel wat van.”

Aanstaande woensdag staat de vierde wedstrijd op het programma wederom in Landsmeer. Bij winst doen de Lions hele goede zaken en zetten zij een grote stap richting die titel. “ We zijn allemaal heel rustig. De winst van vanavond is leuk, maar we zijn er nog lang niet. Ons absolute doel voor de volgende wedstrijd is net zo starten als vandaag. We moeten ze meteen laten  zien dat er in Landsmeer niks te halen valt voor ze. “ Het belooft woensdag weer een mooie wedstrijd te worden met wederom een druk bezet Indoor Centrum. Bröring waagt zich normaal niet zo aan voorspellingen, maar ze heeft wel een scenario in haar hoofd voor woensdag. “ Ik hoop dat we winnen. Ik denk dat wij rond de zeventig punten zullen maken en als je kijkt naar de laatste wedstrijden zullen er twintig daarvan van mijn kant komen.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Lady of The Game Tanya Bröring


More Berichten for Show:

Comments are closed.