Tanya Bröring: “Wij kunnen van iedereen winnen als we onze tanden laten zien”

BASKETBAL De Orange Angels werken langzaam toe naar hun tweede window aan kwalificatiewedstrijden voor plaatsing voor het EK 2017.Dit weekend is Estland de tegenstander en volgende week spelen zij tegen Kroatië, beide wedstrijden worden in het buitenland afgewerkt. Vanmiddag oefende de Angels tegen de Belgische dames. Er werd met 49-67 verloren. “We wisten van tevoren dat we heel veel gingen uitproberen en dat we met vaste rotaties gingen spelen om te kijken wat er wel werkte en wat niet “, aldus speelster Tanya Bröring.

De wedstrijd werd afgewerkt in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. “Er zijn toch nog wel wat mensen op afgekomen om ons aan te moedigen. Zo vaak spelen wij dit kalenderjaar ook niet in Nederland. We hebben denk ik in november de mensen verrast en dan zie je toch dat het leeft”, aldus Bröring. De Belgen waren  bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Nederland wist alleen een goed tweede kwart te spelen. Het gevaar van de Belgen kwam voornamelijk van de reusachtige Ann Wauters. Vooraf had Bröring hiervoor al gewaarschuwd, maar ze konden haar niet echt afstoppen. “Ze is gewoon echt goed. Ze is ondanks haar leeftijd gewoon fysiek ook nog prima in orde.”

Morgen vertrekken de dames naar Estland.” We moeten daar gewoon de vloer opgaan en ons echt gaan beseffen waarvoor we het doen. We hebben nu een tactiek voor die wedstrijd van twee bladzijdes, dat moeten we terugbrengen naar maximaal één bladzijde, dat we echt weten wat we moeten doen zodat we er ook met veel vertrouwen staan.” Na aankomst in Estland zullen zij eerst een uitlooptraining hebben om vervolgens daarna nog twee keer volle bak te gaan trainen voor de wedstrijd. Bröring gelooft in ieder geval in een goede afloop in beide wedstrijden.

Beluister hieronder het gehele gesprek met een zeer ontspannen Tanya Bröring:


More Berichten for Show:

Comments are closed.