Tata Steel Chess komt donderdag naar Amsterdam

WIJK AAN ZEE Momenteel wordt er in het dorpshuis De Moriaan in Wijk aan Zee geschaakt. Het Tata Steel Chess wordt voor de 78ste keer gehouden.De wereldtop van het schaken is daar ook aanwezig . Het evenement duurt nog tot zondag 31 januari. Tijdens het toernooi wordt er ook uitgeweken naar twee andere locaties. NEMO in Amsterdam zal één van deze locaties zijn. Op donderdag 21 januari strijkt de wereldtop er neer. Persvoorlichter Tom Bottema legt onder andere uit waarom er gekozen is voor NEMO.

NEMO

Volgens Bottema leeft het zeker in Wijk aan Zee. Binnen in een paar dagen zaten de inschrijvingen vol en hadden ze meer dan 2000 deelnemers. Het evenement wordt ook goed bekeken door het publiek. De wereldtop is ook aanwezig in Wijk aan Zee, maar zal tijdens het toernooi ook uitwijken naar NEMO in Amsterdam.’Het is hopelijk voor de schakers inspirerend om eens een keer in een andere omgeving te spelen. NEMO is geen gekke keuze. Ze doen wel vaker wat met schaken. Op de één of andere manier gaan techniek, technologie en schaken goed met elkaar samen’aldus Bottema.

Anish Giri

De Nederlandse Giri behoort tot de absolute kanshebbers voor de titel bij de wereldtop. Gisteren speelde hij en beleefde een valse start .De Nederlandse grootmeester verloor van de Amerikaan Wesley So. ‘Het is geen geluksspel. Je hebt nooit helemaal controle’ aldus de persvoorlichter. Hij verwacht wel  aanstaande donderdag als de top neerstrijkt in NEMO,  dat Giri dan nog wel in de race is voor de hoofdprijs.

Luister hieronder naar het gehele interview met Tom Bottema

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.