Terrassen in Amsterdam niet langer de duurste

Amsterdam niet langer duurste terrasstad van Nederland, dat schrijft NU.nl. Amsterdam is teruggezakt naar de vijfde plek. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies. De duurste stad om een terrasje te pakken is dit jaar Den Haag. In deze stad ben je voor een rondje van twee bier, twee fris, twee koffie en twee rosé 21,70 euro kwijt. In Amsterdam kost dit zelfde rondje 21,15 euro. De stad Nijmegen is ook dit jaar weer de goedkoopste, hier kost het rondje 19,00 euro.

De drankjes op de terrassen zijn dit jaar iets duurder geworden. Gemiddeld gingen de prijzen met 3,1 procent omhoog. Opvallend is de stijging in Rotterdam. Vorig jaar daalden de prijzen hier nog het hardst, dit jaar hebben ze de grootste stijging met 8,3 procent. Alleen in Eindhoven daalden de prijzen. Hier werden de drankjes gemiddeld 0,3 procent goedkoper.
De populairste dranken op de terrasjes zijn dit jaar de alcoholvrije bieren en bieren met een laag alcoholpercentage. Maar ook bieren die met frisdrank gemixt zijn worden steeds populairder. Hierdoor lijkt het suffe imago van maltbier steeds verder af te nemen.

Leave a Reply