De “Amsterdamse” Eerste Klasse A: Terugblik op de eerste competitiehelft

In het amateurvoetbal is de Eerste Klasse A, de poule met veel verenigingen uit de Amsterdamse regio, een heel interessante. Met DWV, De Dijk, Zeeburgia, JOS Watergraafsmeer, Blauw Wit en Pancratius komen er liefst zes ploegen uit de Amsterdamse metropool in deze klasse uit. Met wisselend succes: DWV en Blauw Wit hebben moeite het hoofd boven water te houden. Pancratius uit Badhoevedorp ligt daarentegen redelijk op schema met een plek in de middenmoot. Trainer Ton Pronk op de vraag of hij daar tevreden mee is:

Trotse koploper in de Eerste Klasse A is promovendus Zeeburgia. Aan trainer Mike Kolf de vraag of hij verbaasd is over de hoge positie van de nieuwkomer:

Voorlopig wordt de koppositie van Zeeburgia alleen bedreigd door het JOS Watergraafsmeer van trainer Sander Middelbeek. Zeker de laatste weken speelt de ploeg sterk spel. Middelbeek over wat er veranderd is ten opzichte van de moeizame competitiestart:

De Eerste Klasse A wordt 13 januari hervat met een inhaalprogramma. 20 januari komen alle ploegen in actie voor de eerste volledige competitieronde.

Leave a Reply