Tessel Middag: “De badjas is binnen, nu de juiste kleur nog”

AMSTERDAM Afgelopen vrijdag wonnen de Ajax Vrouwen met groots gemak van PSV. Het werd 5-1. Daardoor mogen zij zich op zaterdag 28 mei gaan opmaken voor de finale van de KNVB Beker in Den Haag. Tessel Middag speelde haar 100ste wedstrijd in het shirt van Ajax en het was dan ook haar avond. Ze maakte de eerste en de laatste goal voor de Amsterdammers. “De eerste goal van mij zorgde voor een bevrijding. In de tweede helft gingen alle remmen los bij ons. Dat is hartstikke leuk om dan zo te kunnen voetballen en je zag iedereen dan ook genieten op het veld.”
Het was wel een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft speelden de Amsterdammers heel erg slordig. “We speelden 3-4-3, maar Inessa stond soms iets te ver naar achteren. Verder kwamen de passen vaak niet aan. We hadden vooraf afgesproken dat we PSV keuzes moesten laten maken, maar dat kwam er niet echt uit”, aldus Middag. In de tweede helft kwam het helemaal goed. Ajax trakteerde het publiek op een paar mooie doelpunten. Middag is pas 23 jaar oud, maar heeft al honderd wedstrijden in de benen voor Ajax. “Ik speel al vier seizoenen bij de club. Dat is dus gemiddeld 25 wedstrijden per seizoen. In de loop der jaren ben ik stabieler geworden. Ik ben steeds belangrijker geworden voor het team. Wie weet haal ik de tweehonderd wel, want ik vind het een enorme eer om voor zo’n grote club als Ajax te mogen spelen.”

In de finale zal ADO Den Haag verslagen moeten worden. Die wonnen zaterdag met 3-1 van SC Buitenveldert. Middag voorspelde deze uitslag al. De wedstrijd wordt ook gespeeld in het stadion van ADO. Middag is zich er van bewust dat ADO dan een thuisvoordeel heeft, maar dat vindt zij niet erg. Zij gaan er in ieder geval alles aan doen om die beker naar Amsterdam mee te nemen. Eerst wacht deze week nog Koningsdag. Middag heeft nog geen echte plannen daarvoor. “Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar ik ga nooit naar een feestje toe dan. Ik zal waarschijnlijk ergens in Amsterdam rondlopen op zoek naar koopjes op een markt. Ik ga in ieder geval genieten van de sfeer en de uitbundigheid van de mensen. Dat vind ik altijd leuk.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Tessel Middag

https://soundcloud.com/amsterdamfm/tessel-middag-2

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?