Tessel Middag: “Ik ben eigenlijk helemaal geen kopwonder”

AMSTERDAM De Ajax Vrouwen hebben het goede voorbeeld gegeven aan de mannen. De vrouwen wisten gisteren met 3-0 thuis te winnen van PEC Zwolle. Ondanks de ruime uitslag bleef het lang spannend op sportpark de Toekomst. Pas in de 73ste minuut maakte Eshly Bakker de openingstreffer. “Het was echt lastig voetballen moet ik eerlijk zeggen. Ze hadden de bus echt geparkeerd. Ze stonden ook met elf man achter de bal. We wisten dat ze zo zouden gaan spelen, maar uiteindelijk win je dik en daarmee ben ik hartstikke tevreden”, aldus middenveldster Tessel Middag.
Middag had een belangrijk aandeel in de overwinning. Ze maakte namelijk de 2-0. “Ja ongelooflijk. Ik moet zeggen dat ik mezelf ook verbaasde. Het was een hele goede corner en ik liep goed weg bij mijn tegenstandster, waardoor ik makkelijk vrij kon inkoppen. Het was een technisch prima uitgevoerde goal.” Middag kon behalve haar doelpunten ook nog terugkijken op een goede wedstrijd van haar kant. Ze had van haar trainer een iets andere rol gekregen deze keer en dat beviel haar dan ook. “Ik vond de positie waar ik vandaag op mocht spelen heerlijk. We speelden 3-4-3 met een ruit op het middenveld. In deze variant mocht ik met de punt naar achteren. Er was vooraf nog even gediscussieerd of Kelly Zeeman niet deze rol zou gaan invullen, maar de trainer koos voor mij en dat vond ik erg fijn.” Middag was vooral blij omdat je in deze rol vaak de bal krijgt en zij het spel moest verleggen.

Aankomende week spelen de Oranje Leeuwinnen twee oefeninterlands in eigen land tegen Nieuw- Zeeland en Canada. Middag heeft een uitnodiging ontvangen en zal zich na dit weekend gaan melden bij het team. “We kunnen nu volle bak gaan toewerken naar het EK 2017. Ik hoop in beeld te blijven bij de bondscoach. Nu Manon Melis gestopt is hebben we een jong team net zoals bij de mannen, maar we gaan nu bouwen aan een nieuw team. Ik vind dat een leuk proces en ik hoop dat ik daar een belangrijke rol in ga spelen.”  Ze denkt dat er donderdag gewonnen gaat worden met 2-1 van Nieuw- Zeeland. Ze verwacht een doelpunt van Shanice van de Sanden en Vivianne Miedema.

Bij Ajax worden het nog spannende weken. De dames spelen nog vijf wedstrijden voor de competitie. Op dit moment hebben zij de beste papieren om uiteindelijk de schaal in ontvangst te mogen nemen. Middag weet wel hoeveel punten ze hiervoor nodig moeten hebben om dit te halen en hoeveel doelpunten met het hoofd er van haar kant daarin nog gaan komen. “Ik denk dat wij dit seizoen eindigen met 59 punten. We zullen misschien nu nog gelijk spelen tegen Twente, maar de rest van de wedstrijden gaan wij winnen. Ik hoop echt in die vijf wedstrijden nog een keer te kunnen scoren met het hoofd. Dat zou uniek zijn.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met de Lady of The Game

https://soundcloud.com/amsterdamfm/tessel-middag-1

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?