Tessel Middag: “Ik ambieer zeker een buitenlands avontuur”

AMSTERDAM De Ajax Vrouwen wisten gisteren voor de vierde keer op rij met 1-0 te winnen. Deze keer gebeurde dat in de Noord – Hollandse derby tegen Telstar. Trainer Ed Engelkes koos voor een verrassende opstelling. Hij liet namelijk internationals Eshly Bakker en Tessel Middag beginnen vanaf de bank. ” Ik had graag negentig minuten willen spelen zeker met het OKT voor de deur, maar ik ben ziek geweest en daarna deden de andere meiden het goed. Het is aan mij om aan de trainer weer te laten zien dat ik in de basis thuis hoor “, aldus Middag.

De Ajax vrouwen lijken de laatste tijd een abbonement te hebben op de 1-0. ” Het blijft een beetje magertjes qua doelpunten, maar we winnen wel steeds dus dat is positief. De trainer heeft ook gezegd dat we heel erg hard gaan trainen op het afwerken”, aldus de middenveldster. Tijdens de wedstrijd zat bondscoach Arjan van der Laan ook op de tribune om de internationals aan het werk te zien. ” Voor mij is het niet gunstig dat ik niet vanaf de aftrap mee mocht doen. Dat vergroot mijn kansen niet om tijdens de eerste wedstrijd van het OKT te mogen starten, maar ik ga er alles aandoen op de trainingen komende week om hem te overtuigen dat ik in de basis thuis hoor.”

De concurrentie op het middenveld bij Oranje is moordend. Er zijn vijf controlerende middenvelders die zullen gaan strijden voor twee plekken in de basisopstelling. Middag weet wel wat zij te bieden heeft als zij in vorm is. ” Ik kan rust bieden binnen het team en zuivere ballen geven. Ik kan ook goed het spel verleggen en mijn duels winnen.” Haar concurrenten spelen allemaal bijna in het buitenland terwijl Middag dus nog in Nederland te bewonderen is. “Ik ben tot nu toe in Nederland gebleven vanwege mijn studie, maar die nadert zijn einde. Ik zou volgend seizoen eventueel al naar het buitenland willen. Op dit moment trekt de Engelse competitie mij het meest.”

Het OKT start voor de Oranje Leeuwinnen op woensdag 2 maart tegen Zwitserland. De locatie voor die wedstrijd is het ADO Den Haag stadion. Op zaterdag 5 maart (Noorwegen) en op woensdag 9 maart ( Zweden) is het stadion van Sparta Rotterdam de locatie. De vrouwen kunnen zich dan kwalificeren voor de Olympische Spelen als zij eerste worden in de poule. Behalve Middag zijn ook Merel van Dongen, Eshly Bakker, Desiree van Lunteren en Kelly Zeeman van Ajax geselecteerd. ” Ik denk dat er in het gehele OKT twee doelpunten gemaakt zullen worden door Ajax speelsters. Ik denk dat Eshly er eentje maakt en ikzelf.” Het belooft dus een spannende tijd te gaan worden voor de vrolijke Middag. Ze weet wel hoe zij de dag na het OKT wakker wordt. “Ik word wakker met een overwinningskater,want dan gaan we voor het eerst in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal naar de Olympische Spelen.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Tessel Middag

 

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.