The Art of the Brick in de Amsterdam EXPO

De tentoonstelling The Art of the Brick werd door CNN uitgeroepen tot één van de top 10 exposities ter wereld die je gezien moet hebben. Meer dan vijfenzeventig kunstwerken, opgebouwd uit ruim één miljoen LEGO-stenen zijn tijdelijk te zien in Amsterdam EXPO. Een feest van herkenning voor alle leeftijden, van LEGO-fans tot kunstliefhebbers.

 

De man achter deze unieke en levensgrote bouwwerken van LEGO is de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya. Van een zes meter lang T-Rex skelet van 80.020 steentjes tot wereldwijd bekende kunstwerken van Da Vinci, Vermeer en Rembrandt in 2D en 3D, alles gemaakt van LEGO. Als kers op de taart is aan de expositie een Play Zone toegevoegd waar kleine (én grote) bezoekers zelf creatief aan de slag kunnen met de bekende bouwsteentjes.

 

The Art of the Brick is slechts tijdelijk in Nederland te bewonderen, maar inmiddels verlengd tot en met zondag 26 oktober 2014. Yvonne de Vries van de Amsterdam EXPO was te gast in Kunst & Cultuur en sprak met presentatrice Amber Roner over deze tentoonstelling.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?