De Bakker: “Ik geef mezelf twee jaar om terug te keren binnen de top 50”

ROTTERDAM Aankomende week vindt voor de 43ste keer in Rotterdam Ahoy het ABN AMRO World Tennis Tournament plaats. Het evenement duurt tot/met zondag 14 februari. Aan het ATP 500 toernooi doen ook dit jaar weer een aantal Nederlandse mannen mee. Thiemo de Bakker is één van deze mannen. Dit weekend werd er geloot en werd hij in de eerste ronde gekoppeld aan het Kroatische talent Borna Coric. “Ik ben er eigenlijk wel content mee.Het toernooi is heel sterk. Er zijn bijna geen spelers die minder goed zijn, maar ik heb liever deze jongen dan bijvoorbeeld een Marin Čilić.”

De Bakker hoopt dat hij de aankomende week in eigen land wat moois kan gaan neerzetten. “Het is altijd mooi om weer bij dit toernooi aanwezig te mogen zijn. Van jongs af aan kwam ik er altijd al kijken en dat maakt het dan ook speciaal dat ik er vaak aan meedoe.” De afgelopen tijd heeft hij hard gewerkt aan zichzelf. ” Ik denk dat ik momenteel meer happy ben met mezelf dan voorheen. Ik heb mezelf beter leren kennen.”

Toernooidirecteur Richard Krajicek gaf eerder deze week aan in de toekomst zich wel beschikbaar te willen stellen als coach voor een speler. De Bakker denkt dat er voorlopig nog geen samenwerking inzit tussen de twee. “Ik denk zeker dat hij mij in bepaalde dingen kan helpen, maar ik ben voorlopig gewoon heel blij met mijn eigen coach.” Hij speelt dus in de eerste ronde tegen de Kroaat Coric en hoopt op een overwinning. ” Ik neem alle standen voor lief, zolang ik maar win.”

De Bakker komt overigens maandagavond meteen in actie tijdens de eerste wedstrijd van de avondsessie. Deze start om 19.30 uur.

Beluister hieronder het gehele gesprek met Thiemo de Bakker:


More Berichten for Show:

Comments are closed.