Tientjesactie voor deelname UvA in Gay Pride

Studenten van de UvA Pride zijn een tientjesactie gestart om de University Pride boot mee te kunnen laten varen tijdens de Canal Parade in augustus. Het homonetwerk van de universiteit van Amsterdam komt ng duizend euro tekort, geld dat voor donderdag binnen moet zijn op de rekening van de Gay Pride organisator Pro Gay.
In de universitaire homoboot zijn vijf onderwijsinstellingen vertegenwoordigd. Naast de UvA zijn dat de Vrije Universiteit (VU), het Academisch Medisch Centrum (AMC), Universiteit Leiden en Universiteit Maastricht. Met de boot willen de studenten een bijdrage leveren aan homo-emancipatie op de universiteiten. “Het doel: een grote, professionele boot die op een prikkelende manier uitstraalt dat de universiteiten in Nederland achter tolerantie, diversiteit en openheid staan. Ook op het gebied van gender en seksuele voorkeur”, zegt de UvA Pride.

Deze maand is er in de media veel te doen geweest over de weigering van het College van Bestuur (CvB) van de UvA om geassocieerd te worden met de Gay Pride. Ze wensen geen actieve of passieve rol bij het homo-evenement te spelen. De studenten willen wel dat de UvA deze zomer een statement maakt en zetten alles op alles om het laatste geld binnen te krijgen. Als honderd mensen een tientje doneren, zijn ze al uit de brand.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?