Tikkop, Pepijn Schoneveld en Monologisch in Kunst & Cultuur

Iedere week live vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA van 15:00 tot 17:00: Kunst & Cultuur op vrijdag. Twee uur lang praten wij en onze gasten jou bij over wat er de komende week te doen is in Amsterdam op het gebied van Kunst & Cultuur. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

 

15.00 – 16.00 uur. Presentatie: Fabiola Veerman

 

– Gasten: Paulette Smit en John Leerdam vertellen over Tikkop, de geënsceneerde muzikale reading, naar de roman van Adriaan van Dis. Te bewonderen 7 en 8 februari in de Stadsschouwburg Amsterdam.

– Schubert voltooide in 1828 het prachtige Liederen cyclus Die Winterreise, waar hij eindeloos aan heeft zitten schaven en helaas vlak daarna stierf. In de Amstelkerk dinsdag 3 februari een prachtige ode aan zijn werk vol emotie, liefde en melancholie. Gast: Muziekpublicist Thea Derks

– Hoe klinkt een Afrikaans liefdeslied begeleid door een traditionele tango? En kan een soulzangeres een Antilliaans strijdlied zingen? Componist/pianist Thijs Borsten presenteert voor het 4de seizoen De Uitdaging, waarin twee verschillende artiesten nader tot elkaar komen!

 

16:00 – 17:00 uur. Presentatie: Amber Roner

 

– Acteur en cabaretier Pepijn Schoneveld over de try-out van zijn nieuwe voorstelling Morgen klaart het op. 30 januari in het Perron en 12 mei in Theater Bellevue. 

– Het nieuwe album van John Coffey The Great News  ligt vanaf vandaag in de winkel. Alfred van Luttikhuizen vertelde tijdens Eursonoic Noorderslag over dit album en de videoclip van de single Heart of a traitor.

– Programmeur van het Compagnietheater over het nieuwe initiatief MonologischDe eerste editie waarin regisseurs en acteurs in een eerste samenwerking een monoloog oppakken is 2 februari te zien in het Compagnietheater.

 

Techniek: Rick van der Breggen.

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?