TIME TO KICK SOME BALLS

AMSTERDAM  Afgelopen weekend was het Rembrandtplein het decor voor de lancering van het eerste vrouwenvoetbal merk genaamd  Liona. Leonne Stentler is één van de oprichtsters van het merk. Stentler is oud- international en oud- speelster van onder andere ADO Den Haag en Ajax. Op een groene catwalk en met een lekker muziekje op de achtergrond presenteerde zij haar merk. De show werd aan elkaar gebabbeld  door Ajax- speelster Merel van Dongen. Van Dongen werd bijgestaan door haar tweelingzusje.  “We wilden de lancering doen op een drukke plek in Amsterdam. De Dam en het Leidseplein waren niet mogelijk, dus dan kom je automatisch bij het Rembrandtplein uit. De formule werkte, want er kwamen een hoop mensen op de muziek af en ze werden hierdoor nieuwsgierig wat wij aan het doen waren”, aldus Stentler.
Liona is dus het eerste vrouwenvoetbal merk. De meiden van FC Twente en Telstar zullen volgend seizoen in de eredivisie gaan lopen in de kleding van Stentler. Haar merk richt zich overigens niet alleen op de eredivisie, maar ook amateurverenigingen kunnen zich bij haar aansluiten. Liona is ook bedoeld om het imago van het vrouwenvoetbal op te frissen. Het bekende vooroordeel bij vrouwen en meisjes die voetballen is dat ze spelen in mannenkleding en dat ze er net als jongens bijlopen. “ De sport moet gewoon cooler worden.  Als jonge meiden starten met voetballen, moeten ze het idee hebben dat er voldoende kleding voor ze beschikbaar is. Hierdoor zullen ze er leuk uitzien en ook geaccepteerd worden, daarom heb ik Liona opgericht.”

De komende tijd zal dus voor Stentler in het teken staan van het promoten van het merk. Stentler heeft wel een doel voor ogen voor wat ze de komende jaren nog wil bereiken. “Ik zou het heel erg leuk vinden om in de toekomst een buitenlandse ploeg aan te mogen kleden en een ambitie van mij op de langere termijn is ook dat ik graag de Oranje Leeuwinnen ooit onder handen zou willen nemen.”

Neem ook gerust een kijkje op http://www.lionasoccer.com voor meer informatie.

Beluister hieronder het gehele gesprek met Leonne Stentler

https://soundcloud.com/amsterdamfm/leonne-stentler

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?