Topprestaties van studenten worden gevierd tijdens het SSA Sportgala op 4 maart

Vrijdag 4 maart is het weer tijd voor het SSA Sportgala in de Amstelcampus, hét gala voor de Amsterdamse studentensport. Topprestaties zullen door een vakkundige jury beloond worden met prijzen in verschillende categorieën. Voor het eerst dit jaar wordt ook de toewijdingsprijs uitgedeeld, aan zeer betrokken vrijwilligers. Voorzitter van de SSA Rosa de Hoog maakt de genomineerden bekend in Wedstrijdritme.
“De toewijdingsprijs is voor de vrijwilligers die zorgen dat studentensport mogelijk is. De genomineerden in deze categorie zijn Thijs de Klerk, Jasper Voortman, Justin Post en Alissa de Bruijn. Zij zetten zich allen al jarenlang belangeloos in voor studentensport, dus verdienen het eigenlijk allemaal.”

Op het sportgala zullen ook de traditionele sportprijzen worden uitgereikt. “Het zwemteam dat op de NK voor studenten zwemt, NSZK Spons, is genomineerd. Het Universiteitsteam Amsterdamse Bos is de tweede genomineerde, die kun je kennen van de Batavierenrace in Amsterdam waar ze tweede werden. De laatste genomineerde voor sportploeg van het jaar is Ascrum, die promoveren opnieuw, deze keer naar de hoogste divisie!”

In de categorie Sportman van het jaar zijn drie sporters genomineerd. “Ivo de Graaf, roeier van Nereus, Mark van der Harst, schaatser van SKITS en Berend Mortier, eveneens van Nereus maken hier kans op de hoofdprijs.”

De spannendste verkiezing zal misschien wel die van de Sportvrouw van het jaar worden. “De schermster Eline Rentier is genomineerd, net als Joyce Sombroek, keepster van het Nederlands hockeyteam en waterpolospeelster Amarens Genee zullen moeten strijden om deze prestigieuze titel.”

Beluister hieronder het gesprek met Rosa de Hoog:

https://soundcloud.com/amsterdamfm/20160228-rosa-de-hoog-ssa

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?