‘Tot nu toe geen patroon in recente overvallen te zien’

Er zijn sinds gisteravond 17.00 uur tot vannacht 01.00 vier overvallen in Amsterdam gepleegd. Een zonnestudio, een café, een belwinkel en een pop-up store werden overvallen. Deze overvallen hebben, naar alle waarschijnlijkheid, niks met elkaar te maken. Dat zegt Esther Izaks, van de politie Amsterdam in het Ritme van de Stad.

 

‘De overvallen vonden plaats op heel verschillende locaties. Verder verschillen de signalementen. Wij denken niet dat de overvallen met elkaar te maken hebben’. Het is wel opvallend dat er in zo’n korte tijd vier overvallen plaatsvinden.

 

Sinds 2009 is er een daling van het aantal overvallen in Amsterdam. Die daling zet zich op dit moment nog steeds voort. De politie doet apart onderzoek naar elke overval. Is dit te verklaren? Is het toeval? Het lijkt toch echt toeval te zijn.

 

Afgelopen zaterdag was er een heftige overval op een juwelier aan de Jan Evertsenstraat. Hierbij is zelfs geschoten. Vanmiddag is er iemand aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij deze overval.

 

De Amsterdamse politie roept mensen die iets gezien kunnen hebben op zich te melden. Bel de politie op het nummer 0900-8844 of meldt misdaad anoniem 0800-7000. Op de website van de politie staat een bericht waarin je meer kunt lezen over de verschillende overvallen. 

 

Ben je zelf ondernemer? Er zijn in Amsterdam trainingen voor ondernemers. In deze training leer je als ondernemer hoe je het beste kunt reageren tijdens een overval. Belangrijk is om je vooral niet te verzetten. Ook worden er preventietrainingen gegeven. Want hoe voorkom je dat een overval plaatsvindt? Organisaties werken samen met de gemeente en politie om hier trainingen in te verzorgen.

 

 

Comments are closed.