Uitgekraaid: afscheid van Elisabeth Bierens de Haan

Op deze 3e juli 2022, de datum van Elisabeth Bierens de Haans favoriete getallen 3 en 7, neemt AmsterdamFM afscheid van de langlopende podcast Hanengekraai. In de aflevering staat de magie van het getal 100 centraal, beleven Luuck Droste en Elisabeth Bierens de Haan een compleet déjà-vu dat hen regelrecht terugkatapulteert naar aflevering 1 en gaat Elisabeth in op de vraag of zij de ambitie heeft om 100 jaar oud te worden.

Hanengekraai is sinds 2019 een stabiele factor binnen de programmering van AmsterdamFM en werd oorspronkelijk uitgezonden als rubriek binnen het wekelijkse lunchprogramma ScheltemaLive van en met Anneminke van der Velden, die ook lange tijd actief was achter de schermen van Hanengekraai en de eerste twee jaar tevens de montage voor haar rekening nam.

In 2021 was Hanengekraai ook te beluisteren op Radio Salto. Het laatste seizoen van Hanengekraai verscheen sinds het stoppen van ScheltemaLive vanaf februari 2022 enkel nog online.
Luuck Droste ging wekelijks in gesprek met Elisabeth Bierens de Haan over uiteenlopende onderwerpen. Zo kon Nederland ’s lands beste (en enige?) fonosofe van een heel andere kant leren kennen. Alle afleveringen van Hanengekraai zijn en blijven beschikbaar via alle podcastplatforms.

Luisteraars kunnen blijven corresponderen met mevrouw Bierens de Haan. Haar e-mailadres is: elisabethbierensdehaan@ziggo.nl

De laatste aflevering is hieronder te beluisteren.

Tags: ,

Comments are closed.