Uitgelicht: Kortzichtige kleinzielige psychoten & leuker volk

Uptight, short-sighted, narrow-minded hypocritics neurotic, psychotic, pig-headed politicians  short-haired, yellow-bellied, son of tricky dicky tight-lipped, condescending, mama’s little chauvinists schizophrenic, ego-centric, paranoiac, prima-donnas.
Oh, wat hield en houd ik toch van John Lennon, vooral als hij zo eloquent tekeerging. Zijn fijne, nasale, van het cynisme druipende stem, die een schitterende scheldkanonnade van woordkogels afvuurt, heerlijk. Zó doe je dat. Met een verbale kalashnikov: je scherpe geest en je creativiteit. De man’s fraaie fabel “Imagine” komt deze duistere dagen veelvuldig langs in de media. Ach ja. Dat zal altijd een stel je voor-sprookje blijven. Geef ons dan maar de waarheid. Ook die zal een sprookje blijken. De kortzichtige, kleinzielige psychoten van deze wereld is er alles aan gelegen om de leugen in stand te houden. Paranoïde politieke prima donna’s hebben hun eigen waarheid hypocriet-aanvallig op hun varkenskoppen geplooid, hun naar believen gemanipuleerde waarheid die zelden strookt met de publieke zaak.
“Gimme some truth” van John Lennon dus in het tweede uur van Kunst & Cultuur op Vrijdag bij Amber Roner.


Een uur dat begint met de Eagles of Death Metal, een groep die voorheen slechts in redelijk beperkte kring gekend en geliefd was maar sinds vrijdag de 13e november 2015 een wereldfaam geniet die ze graag langs zich heen hadden zien gaan. “Anything ‘cept the truth” zongen zij in beter tijden, alhoewel dit een relationele (on)waarheid betreft. “Redemption of the devil”, de documentaire over TEODM die vanavond op het IDFA zou draaien is in overleg met regisseur en band afgelast. Zo kruipt de vieze zwarte vuiligheid van Daesh zelfs tot in de bioscopen van Amsterdam.

Ook in het eerste uur Kunst & Cultuur bij Fabiola Veerman, bij monde van Ilham Al Madfai, Fairuz en Thomas Dutronc: een hommage aan de drie steden die getroffen werden door diezelfde Daeshdelinquenten:  Bagdad, Beiroet en Parijs.

Lees meer over kunst, cultuur en de mooie zaken van het leven in Metha’s Muziek.

Graffiti van de Libanese kunsternaar Yazan Halwani: portret van Asmahan, populaire Syrisch-Egyptische zangeres. Ook het portret van Fairuz is van zijn hand.

 

 

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?