Goede Kleedjes: Cinéma Arabe, Kantoorkaravaan & Ongekend Bijzonder Festival

Een maatschappelijk verantwoorde uitzending deze zaterdag. Adel Salem vertelt over het filmfestival Cinéma Arabe, Tom van de Beek over het nieuwe werken in de natuur in de Kantoorkaravaan & Michel Langendijk licht het Ongekend Bijzonder festival toe. Kortom, helemaal verantwoord het weekend in.

Cinéma Arabe
Cinéma Arabe, het podium voor Arabische film in Nederland, vertoont het beste van de hedendaagse cinema uit landen als Syrië, Irak, Egypte, Libanon, Palestina, Tunesië, Marokko, Algerije. Directeur Adel Salem komt vertellen over dit festival, en over zangeres Ghalia Benali die speciaal hiervoor naar Nederland komt.

Kantoorkaravaan
De mens wil terug naar de natuur, maar dan wel mét zijn laptop. Kantoorkaravaan maakt het mogelijk, aldus Tom van de Beek, een van de oprichters. Hij schuift bij ons aan tafel.

Ongekend Bijzonder Festival
Het interview project Ongekend Bijzonder verzamelde 248 levensverhalen van voormalige vluchtelingen in de vier grote steden. Op woensdag 13 april worden de eerste 50 Amsterdamse interviews feestelijk overgedragen aan het Stadsarchief Amsterdam. Op 13 april is tevens de start van het Ongekend Bijzonder Festival in Amsterdam met o.a. cruisen met rederij Lampedusa, een tentoonstelling, voorstellingen, storytelling en film.

 

Presentatie:Ralph-Hermen Huiskamp & Sophie Knape
Techniek: Machteld Vinkenborg & Vladimir Goijkovic
Beeld: Ongekend Bijzonder

Comments are closed.