Goedekleedjes Radio: Orkater/ De Nieuwkomers, Amsterdam Art Weekend, Tony Oursler en hard/hoofd festival

Oh jongens wat gezellig. Het is zaterdag, dus je kunt weer luisteren naar je eigenste favoriete radioprogramma op aard. Leuk toch? Klik hier voor de stream.

 

Goldmund – Orkater/ De Nieuwkomers in coproductie met Korzo Producties
Thijs Maas en Wilko Sterke ontdekten dat zij hetzelfde lievelingsboek hebben: Narziss en Goldmund, het meesterwerk van Hermann Hesse. Samen met choreograaf Jasper van Luijk geven deze muzikale theatermakers vorm aan het klassieke boek over de strijd tussen lichaam en geest. In hun eerste gezamenlijke muziektheatervoorstelling zal popmuziek net zo dromerig of hard kunnen worden als de personages in het boek. Wil je weten wanneer je ze kunt zien? Klik dan hier.

 

Amsterdam Art Weekend
Van donderdag 27 t/m zondag 30 november kun je je kunsthart ophalen tijdens het Amsterdam Art Weekend. Tijdens deze dagen kun je bij de deelnemende galeries naar speciale evenementen die vooral jong talent tentoonstellen. Kijk voor het overzicht van de deelnemende locaties op de website van het Amsterdam Art Weekend.

 

Tony Oursler – Oude Kerk
Hoe onderscheiden we onze virtuele wereld van de echte? In de historische ruimte van het kerkgebouw staat kunstenaar Tony Oursler uitgebreid stil bij de manier waarop wij omgaan met digitaliteit. De befaamde Amerikaanse kunstenaar ontwikkelde speciaal voor de Oude Kerk een aantal ruimtelijke, multimediale projecties van licht en geluid. Het zijn nieuwe videoperformances, opgenomen in Ourslers New Yorkse studio, die de gewelven, muren en glas-in-lood vensters van de kerk in een ander licht zetten. In de aangrenzende stijlkamers is eerder werk te zien. Leuk extaatje: In het verlengde van de tentoonstelling realiseert Oude Kerk een performance-weekend onder de titel ’The Artist Speaks’. Hierin reageren alumni van de Rijksakademie op het werk van Oursler. Hun performances vormen onderdeel van Amsterdam Art Weekend op 29 en 30 november Tony Ousler in de Oude Kerk Foto: Tony Oursler in Oude Kerk


hard/hoofd festival 2014: Het Proces
Hoera! hard//hoofd bestaat vijf jaar en viert dit met een tien uur durend festival in de Tolhuistuin op 23 november. Spinvis, Peter Jan Rens en Maartje Wortel zijn er ook. Voor de een overzicht van de hele line-up, klik hier.

 

Presentatie: Cheima Bouziane & Geert van Brussel
Regie: Sanne van de Kraats & Anne-Fleur Huiskamp

 

Foto header: Goldmund via Orkater.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?