Update treinongeluk Westerpark

Bij het treinongeluk in Westerpark zijn in totaal 125 mensen gewond geraakt. Van 56 zwaar slachtoffers zijn er 13 slecht aan toe. De ernstig gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de regio. Het AMC heeft vijf operatiekamers gereserveerd en heeft alle artsen opgeroepen om de hele nacht te kunnen opereren.Door de hoge ligging van het spoor was het voor ambulancepersoneel lastig de plaats van het ongeluk te bereiken. Rond tien uur waren alle gewonden uit de treinstellen gehaald. Veel passagiers zijn opgevangen in het verzorgingshuis De Bogt/Westerbeer. Hulpverleners zijn op hun beurt bijgestaand door 12 vrijwilligers van de Sigmagroep van het Rode Kruis.
De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Een van de twee machinisten is volgens de NS gewond geraakt.Onderzoekers van zowel de Onderzoeksraad voor Veiligheid als de Inspectie Leefomgeving en Transport zijn ter plaatse om aanwijzingen te vinden.
Prorail verwacht dat het treinverkeer zondag weer deels hervat kunnen worden.
Het toeval wil dat de brandweer Zaanstreek Waterland zaterdag bij de Hemspoorbrug in Zaandam een rampenoefening wilde houden. deze werd afgelast.

Minister Melanie Schultz van Haegen heeft laten weten dat het kabinet mee leeft met de slachtoffers. Ook ProRail heeft geschrokken gereageerd en zijn medeleven uitgesproken. Een woordvoerder van de gemeente heeft gemeld dat burgemeester Eberhard van der Laan op de plek heeft bezocht waar twee passagierstreinen op elkaar botsten.

Ook heeft de gemeente Amsterdam een telefoonnummer geopend voor mensen die vragen over het ongeval hebben: 020 – 25 39 200.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?