Urban Sports Week geeft ‘stadssporten’ een podium

Deze hele week stond Amsterdam in het teken van echte ‘stadssporten’ tijdens de Urban Sports Week. Jesper Jobse is 3×3 basketballer en ambassadeur van de USW. Aan Wedstrijdritme legt hij uit waarom de USW zo belangrijk is voor de stad Amsterdam.

“Urban Sports zijn sporten die buiten gespeeld worden en waar geen standaard podium voor is. Vanaf donderdag tot maandag krijgen deze sporten wel een podium om hun skills te laten zien. Van ‘diven’ vanaf kranen, tot BMX en free-run heb ik voorbij zien komen maar zelf ben ik van het basketbal.”

Er zit wel degelijk een verschil tussen standaard basketbal en 3×3 basketbal. “Van oorsprong komt het spel natuurlijk van de straat en zeker met dit lekkere weer is het heerlijk om buiten te spelen. Het is 3 tegen 3 op een half veld maar het spel is veel fysieker en er mag veel meer. De regels van de straat gelden, het is hard tegen hard.”

“Het belangrijkste is dat basketbal niet ophoudt na mei, als de competitie afloopt. De hele zomer door moeten er hele vette 3×3 toernooien gespeeld worden. We moeten ons echt realiseren hoeveel dit spelletje ons te bieden heeft.”

Het gehele gesprek met Jesper Jobse is hieronder te beluisteren:


More Berichten for Show:

Comments are closed.