Urta Rozenstruik: “Jamile Samuel gaat zich laten zien op de 100 meter sprint.”

ATLETIEK Jamile Samuel, sprinter van Phanos, is dit weekend negende van de wereld geworden op de WK indoor 60 meter sprint. In Portland haalde de jonge loopster de finale net niet met een tijd van 7.16, twee honderste boven haar persoonlijk record. Wedstrijdritme belde met haar trainster in Nederland, Urta Rozenstruik.
“Ik denk dat Jamile in de finale had willen staan en dat ook had gehoopt, met 7.14 had ze in de finale gestaan. Ze was heel sterk op weg en groeide in elke wedstrijd, ze had hier een extraatje kunnen krijgen. De tweede pas was iets te klein waardoor ze iets te snel rechtop komt, dat is het stuk waar ze het gaspedaal in trapt om van daaruit verder te lopen. Het is maar 60 meter dus alles moet kloppen, de tweede stap was zo’n 30 centimeter te klein.”

“Jamile heeft een fantastische versnelling dus ze gaat zich nog laten zien op de 100 en 200 meter. Ze is een jager die achter haar tegenstanders aan jaagt. De 60 meter is zo kort dat je je totaal geen foutje kan permitteren. We gaan ons nu richten op het outdoor seizoen met Jamile, de EK atletiek in Amsterdam komen eraan. We gaan haar daar zeker nog zien op de 100 meter.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met trainster van Jamile Samuel, Urta Rozenstruik:

https://soundcloud.com/amsterdamfm/20160320-urta-roosenstruik-phanos

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?