UvA dreigt studenten gekraakt Spinhuis met rechtszaak

De UvA dreigt de studenten die het Spinhuis hebben gekraakt met een rechtszaak. Ze moeten voor vanavond 18.00 uur weg zijn. De studenten zijn dat niet van plan, omdat de universiteit geen concrete plannen heeft met het gebouw. Tot de zomer runden zij in het Spinhuis een eigen ruimte met lezingen en borrels. Toen die dicht moest, besloten de studenten het gebouw te bezetten uit protest tegen de hiërarchische structuur bij de UvA en de toenemende commercialisering van het onderwijs. Managers nemen van hoger hand beslissingen, zonder dat studenten en docenten daarbij betrokken worden, aldus de studenten. Dat gaat ten koste van het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, vinden zij.

In het Ritme van de Stad spraken Heleen Keyzer en Ismaël de Bruijn met Yasha Lange, persvoorlichter van de UvA, en met Max, één van de krakers die liever niet met zijn achternaam op de radio wil. 

 

Aan het einde van het radioprogramma, vlak voor de gestelde deadline van 18.00 uur, gaf kraker Max nog een update van de situatie in en rond het Spinhuis op dat moment.

Comments are closed.