Vamos ammehoela!

Overdrijven is ook een vak, zei mijn grootmoeder altijd. Vandaag zou zij de rok van zich afgeworpen hebben en een broek aangetrokken.Rokjes dag, wat nou rokjesdag. Okay, het is niet stervenskoud maar hier aan het Damrak overschaduwen de wolken de terrassen in de buurt. Er was ons zon beloofd!
“Al een week lang werden we lekker gemaakt: voorjaar zou het worden, volle stranden, zonder jas op het terras. Nu ja, dat werk. Maar hier in Amsterdam is het -we schrijven 13.20 uur- vooralsnog zwaar bewolkt,” heette het dan ook op de website van RTV-NH.

Als het kwik gaat boven de twee-nul, is het mij die de glazen vult. Het staat op een tegeltje op mijn toilet, naast dat van dat je bij het laatste vel niet moet denken dat die na mij komt, die redt het wel.
We hebben met z’n/haar allen verlangd naar een tropische dag deze zondag en wat krijgen we: een redelijk afdankertje van de weergoden.
De terraseigenaren hadden zich van de week al rijk gerekend. Dat WERD me een omzet zondag!
Vooralsnog zie ik weinig winterjaslozen op straat lopen hier vanaf de redactie de straat overziend.
Behalve natuurlijk Britse toeristen. Maar dat telt niet. Die lopen altijd in t-shirt only over straat. Onbegrijpelijk. Zit in het bloed.

Nee, mensen, luister maar lekker binnen met een glas wijn naar de radio, of glip nog effe het Rijks binnen. Niet gratis helaas vandaag maar dat mag de pret niet drukken. En weermannen: niet meer zo ver vooruitkijken. You Know we go Where the feeling is right You know we go Where the groove is hot You know we go where the feeling is right Vamos a la playa. 14 april: Vamos ammehoela!

(Ronald Andeweg)

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?