Van den Heiligenberg: “Ik heb veel hardgelopen in de Duitse bergen”


VOETBAL Dit seizoen is Claudia van den Heiligenberg te bewonderen op de buitenlandse voetbalvelden. Ze komt uit het voor het Duitse USV Jena. Dit weekend hervatte zij de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen Bayern Leverkussen. “De voorbereiding is weer voorbij en dan is het weer een beetje wat rustiger.” Haar team wist te winnen met 3-1 en dat waren meteen drie belangrijke punten.”We hebben hierdoor vertrouwen gekweekt naar volgende week en misschien nog wel belangrijker dat we afstand hebben genomen van de onderste regionen”, aldus de vrolijke speelster.

De afgelopen tijd heeft zij hard gewerkt in Duitsland aan met name haar fysieke conditie.”In Nederland wordt er meer tactisch getraind en is het meer op voetbal gericht en in Duitsland is de training meer gericht op het fysieke en moet je gewoon bikkelen. In het begin moest zij hier wel aan wennen, maar inmiddels heeft zij haar draai helemaal gevonden.” Ik zit nu lekker in mijn vel, het gaat goed hier en ik voel mij fit.”

Binnenkort komen er drie belangrijke wedstrijden aan voor de Oranje Leeuwinnen. Begin maart kunnen de vrouwen zich plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio door het OKT in eigen land te winnen.Eerder dit seizoen zat van den Heiligenberg niet bij de selectie van Oranje. Ze deed toen met de jongens van Wedstrijdritme een oproep en dat hielp meteen, want kort daarna kreeg ze toch een uitnodiging van bondscoach Arjan van der Laan. Hier was zij erg blij mee. ” Mooi om te zien dat jullie zoveel indruk hebben kunnen maken op de bondscoach, misschien moeten we dat maar blijven doen.” De definitieve selectie is nog niet bekend voor het OKT en in voetbal weet je het maar nooit, maar zelf hoopt ze op een uitnodiging voor de wedstrijden in maart. “Ik heb de laatste keer bij het Nederlands Elftal lekker getraind en gespeeld en was alles positief. Ik ben op de goede weg nu.” Ze miste in 2015 door een blessure het WK in Canada en droomt daarom stiekem al een beetje om naar Rio te mogen gaan. ” Voor mij zou het heel erg gaaf zijn als ik toch nog naar een groot toernooi kan gaan. Ik zou het ook heel erg leuk vinden om de 100 interlands te kunnen halen.”

Beluister hieronder het gehele interview met Claudia van den Heiligenberg. Wegens technische problemen kan het interview slecht te horen zijn. Onze excuses alvast hiervoor.

 

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.