Van der Hoorn: “Misschien in de winter denken aan een vertrek bij Ajax”

Vanavond speelde Jong Ajax de Noord – Hollandse derby tegen SC Telstar. Trainer Andries Ulderink startte met 5 spelers die al eens hun minuten hadden gemaakt in Ajax 1. Mike van der Hoorn, Thulani Serero, Vaclav Cerny, Yaya Sanogo en Amin Younes begonnen in de basis.

In het begin van de 1e helft waren beide teams erg slordig en was het een rommelige wedstrijd. Na een kwartier schroefde Jong Ajax het tempo langzaam op en was met name Amin Younes zeer dreigend aan de kant van de Amsterdammers.Telstar liet in de 1e helft weinig goeds zien. Telstar probeerde snel de lange bal te spelen,  maar de verdediging van Ajax kwam geen moment in de problemen. Yaya Sanogo had eigenlijk al een paar keer de 1-0 op zijn schoenen , maar had zijn vizier vanavond niet op scherp staan. In de 38de minuut kregen de Amsterdammers dan eindelijk hun verdiende voorsprong. Jong Ajax kreeg wel een beetje hulp van Telstar want Dustin Mijnders veranderde de bal ongelukkig en deze viel in zijn eigen goal.Kort daarna kwam Jong Ajax op een 2-0 voorsprong. Een goede individuele actie van Amin Younes die hij schitterend afrondde. Younes was in de 1e helft de gevaarlijkste man aan de kant van de Amsterdammers.

Kort na de rust leek Telstar wat terug te doen via Tarik Tissoudali. Hij schoot de bal achter Ajax keeper Onana, maar scheidsrechter Dieperink keurde de goal af wegens hinderlijk buitenspel. Door dit moment was de wedstrijd eigenlijk definitief afgelopen. Jong Ajax maakte nog wel 3-0 via Sam Hendriks. Daarna deed de nieuwe spits van Telstar, Marko Maletic nog wel wat terug. Hij scoorde de 3-1. Sam Hendriks die in de 2de helft erin kwam voor Sanogo maakte daarna de 4-1 en liet de eindstand op het scorebord noteren. Hendriks was ook nog dichtbij zijn 3de van de avond maar de lat stond dit in de weg. In de blessuretijd pakte Donny van de Beek dom zijn 2de gele kaart wegens het wegtrappen van de bal, en kon hij met rood vroegtijdig gaan douchen.

Door dit resultaat staat Jong Ajax nu 16de en SC Telstar 17de. Beide hebben ze 5 punten alleen Telstar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Jong Ajax pakte voor het eerst dit seizoen de 3 punten.

Na afloop sprak Wedstrijdritme verslaggever Raoul El Ouni met Mike van der Hoorn:

Ook sprak hij met oud- Ajacied Tom Noordhoff. Noordhoff is nu in dienst bij SC Telstar: