Van der Laan verbijsterd over homo mishandeling

Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, noemt de ernstige mishandeling van een man op een homo-ontmoetingsplaats in het Vondelpark ‘een uiting van discriminatie die verbijstering oproept’, dat schrijft Het Parool vandaag. Van der Laan noemt het incident woensdag in zijn wekelijkse column in dagblad Metro een van de zwaarste incidenten in zijn soort.

Op zaterdag 14 september werd een 55-jarige Amsterdammer in de rozentuin in het Vondelpark aangevallen door een nog onbekend persoon. Het slachtoffer werd minstens tien keer gestoken in gezicht, rug, arm en hand.

Volgens Van der Laan heeft de politie sterke vermoedens dat er mensen in de buurt waren die de man hebben horen schreeuwen, maar zijn weggevlucht. In zijn column roept hij burgers op mee te werken aan het voorkomen van homogerelateerd-geweld. ‘Door er iets van te zeggen als de situatie daar veilig genoeg voor is. Door om hulp te roepen of de politie te bellen als iemand wordt belaagd. Door niet stilzwijgend akkoord te gaan met de situatie en weg te lopen zonder iets te doen.’

Leave a Reply