Van Dongen: “Als we de play-offs niet halen dan is mijn seizoen niet geslaagd”

LANDSMEER Basketbalvereniging Loon Lions uit Landsmeer heeft inmiddels alweer twee competitiewedstrijden achter de rug in 2016. Gisteravond moesten de dames aantreden uit in Utrecht tegen Amazone. Het werd 59-73 voor de Lions. Een speelster uit het team van de Lions is Tessel van Dongen. Van Dongen maakte aan het begin van het seizoen de overstap van rugby naar basketbal. 

Lekdetec & Amazone

Vorige week werd er thuis nipt verloren in de laatste minuut van Lekdetec. ‘We waren er wel goed ziek van. We hadden het niet zien aankomen en het was ook niet nodig.We hebben het er maandag over gehad en daarna doorgepakt richting Amazone’ aldus van Dongen. Gisteravond waren ze uit op eerherstel en hierin slaagde het team.’We wilden gewoon vooral lekker  spelen en in ons ritme komen, zodat de aanvallen lekker doorliepen.Winst was voor ons niet het doel, maar het was niet ons beste wedstrijd gisteren’. Van Dongen wist wel waaraan dat lag.’ Zij stonden goed en waren agressief, maar wij waren in het begin gewoon niet scherp genoeg’.

Groei

Ik ben eigenlijk een stuk relaxter dan toen ik stopte met basketballen voordat ik ging rugbyen’ blikt van Dongen terug op haar seizoen tot nu toe. ‘Ik was een heethoofd , maar dat heb ik losgelaten. Het is ook maar een spelletje en ik vind het vooral gewoon leuk om te doen’. Van Dongen is zelf ook verbaasd, ze vindt zichzelf beter op dit moment als in haar laatste jaar voordat ze stopte met basketballen. Dat hoopt ze door te zetten in de loop van de tweede seizoenshelft.

Kampioenschap

Van Dongen wil graag kampioen worden met de Lions. Ze denkt zelf wel dat het realistisch is.’ Als je de top vier haalt kan alles gebeuren en in de play-offs start iedereen weer op nul.  De top vier is momenteel  heel erg aan elkaar gewaagd en de nummer vijf Binnenland komt er nog aan.’aldus van Dongen. Volgende week spelen zij tegen Grasshoppers en die week daarop ontvangen zij in hun eigen Indoor Centrum in Landsmeer Binnenland. Daar wordt duidelijk waar de Lions staan op dit moment.

Luister hieronder het gehele interview met Tessel van Dongen


More Berichten for Show:

Comments are closed.