Van Dongen: ” Babiche en een doelpunt, hell no”

AMSTERDAM De Ajax Vrouwen mogen de wei weer in, na een week vrij van het spelen van een wedstrijd. Deze week staat de Noord – Hollandse derby op het programma uit tegen Telstar. “Het is goed voor onze groep om weer even samen te kunnen voetballen. Ik verwacht een gretig Telstar. Wij moeten het liefst zo snel mogelijk scoren”, aldus verdedigster Merel van Dongen.

De vorige ontmoeting in Velsen – Zuid eindigde in een ruime overwinning voor de Amsterdammers. Toen wisten de dames het net goed te vinden. Je mag dus zeggen dat Ajax graag tegen Telstar speelt. “Zij hebben wel een ploeg die graag wil voetballen. Als wij de bal goed veroveren dan zullen zij een beetje ongeorganiseerd staan en als wij kunnen anticiperen dan valt daarop vooral veel te halen voor ons”, aldus van Dongen. Deze week werd de groep weer uit elkaar getrokken door het OKT. “Het is ook een beetje gek dat we deze week voor het eerst weer samen op het veld staan. De internationals zitten vol in de OKT modus. Iedereen gunt elkaar alles binnen het team bij Ajax. Als ik dan als international terug kom bij Ajax, dan voel ik mij meteen weer thuis en de samenwerking verloopt gewoon erg soepel.”

Van Dongen zal namelijk te zien zijn op het OKT van 2 t/m 9 maart in eigen land. Ze gaat dan met de Oranje Leeuwinnen proberen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Sinds een paar maanden heeft die ploeg een nieuwe bondscoach, namelijk Arjan van der Laan. “Als hij niet voor de camera’s hoeft te verschijnen, dan kan hij lekker gek zijn op een goede manier.” Ze kijkt nuchter naar haar kansen op speelminuten tijdens de eerste wedstrijd tegen Zwitserland. “Ik ben voorbereid op alles. Dat houdt in dat ik mij heb ingesteld op helemaal geen minuten of dat ik alles zal gaan spelen. Dat is ook het beste wat ik kan doen en de rest ligt in de handen van de bondscoach.”

Dan weer terug naar Telstar. Van Dongen denkt wel te weten hoeveel het gaat worden. “Ik denk dat wij met 4-0 gaan winnen. De doelpunten gaan gemaakt worden door Eshly Bakker, Marlous Pieëte,Inessa Kaagman en eentje van mezelf.”  Babiche Roof oud – Ajax speelster speelt morgen haar 100ste wedstrijd voor Telstar. “Ik ben hartstikke trots op haar en het is toch een mooie mijlpaal. Ik zal haar ook zeker feliciteren.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Merel van Dongen


More Berichten for Show:

Comments are closed.