Van Dongen: “Ik was op zoek naar een wedstrijd zoals deze”

LANDSMEER Dit weekend moesten de meiden van basketbalvereniging Loon Lions het thuis opnemen tegen het laag geklasseerde Amazone. Het werd een simpele 73-38 voor de Lions. Tessel van Dongen maakte veertien punten voor de Lions. Tijdens deze wedstrijd voelde zij zich als een vis in het water, want de oud – rugby speelster leek even weer terug te zijn op het rugbyveld, gezien het feit dat Amazone vrij fysiek speelde. “Het was een fysiek potje. Amazone moet het niet echt van hun souplesse hebben, maar vooral van kracht. Daar moesten wij tegenaan boksen en dat vind ik wel lekker.”

Van Dongen speelde een uitstekende wedstrijd en was een plaag voor haar tegenstanders, vooral haar schoten van afstand waren ongelooflijk goed. “Het was een lekkere wedstrijd voor mij en dat terwijl mijn schot de laatste weken niet echt lekker liep. Ik had een goed gevoel voorafgaand aan deze wedstrijd en ging er met veel vertrouwen in.” Het is inmiddels bekend dat zij dit seizoen de overstap maakte van het rugby naar basketbal. In het begin moest zij even zoeken naar haar vorm, maar de laatste tijd zit zij prima in haar vel. “Ik word gewoon blij van spelen, mijn team en van het winnen van wedstrijden.”

De Lions zijn inmiddels zeker van de play-offs. De laatste weken worden zij gecoacht door Molly McDowell. Zij nam het stokje over van Rob Brand. Sinds deze overname hebben de Lions tot nu toe alle wedstrijden weten te winnen. “Ik denk dat je mag spreken van een Molly – effect. Het gaat gewoon erg goed onder haar leiding. Ze is tactisch gewoon super sterk. We leren als team precies wat de goede keuzes zijn en welke niet en iedereen volgt haar instructies op zonder enige twijfel”, aldus de goedlachse van Dongen. De afgelopen week moesten de dames echter met een kleine groep trainen, vanwege het feit dat er een aantal meiden moesten werken en interlandverplichtingen hadden. “Dat is erg vervelend. Je wilt het liefst met zoveel mogelijk meiden trainen, maar je moet roeien met de riemen die je hebt.”

De aankomende week staan er twee belangrijke wedstrijden op het programma voor de Lions. In beide duels is Lekdetec.nl de tegenstander.  Beide wedstrijden worden afgewerkt in Bemmel. De eerste wedstrijd is voor de halve finale in het bekertoernooi en de tweede voor de competitie. Van Dongen weet wel welke wedstrijd momenteel belangrijker is. ” De wedstrijd voor de beker is belangrijker. Het is alweer drie jaar geleden dat wij die wisten te winnen, dus het wordt wel weer eens tijd.” Het wordt dus een interessante en spannende week voor de dames uit Landsmeer. Van Dongen durft stiekem al een beetje vooruit te blikken op de aankomende week.”Wij gaan woensdag winnen met zes punten verschil. Ik verwacht zelf acht punten te gaan maken en ik ga vooral goed verdedigen.” Ze heeft behalve het winnen van die wedstrijd nog een doel dit jaar. “Ik wil gewoon die dubbel pakken met de Lions. Ik ben echt vastberaden om daarvoor te gaan. Het leeft enorm binnen ons team en als het kan dan moet je er ook vol voor gaan.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Tessel van Dongen. Namens Wedstrijdritme werd zij uitgeroepen tot Lady of the Game.


More Berichten for Show:

Comments are closed.