Van Dongen: “Mijn liefde voor Ajax is heel erg groot”

AMSTERDAM De Ajax Vrouwen moesten gisteren thuis aantreden voor de competitie tegen FC Twente. Op papier is dat de topper in de Nederlandse eredivisie van het vrouwenvoetbal. In de praktijk was het een wedstrijd met twee gezichten. Een minuut voor tijd scoorde Jill Roord vanuit een mooi genomen vrije trap de gelijkmaker voor FC Twente. Hierdoor eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 1-1. “Ik denk dat we eerste helft heel goed hebben gespeeld. We lieten mooie dingen zien en ik denk dat het publiek genoten heeft van ons tijdens die helft. We gingen in de tweede helft meer voor het resultaat en toen merkte je dat ons spel gewoon minder mooi was. We kwamen niet echt meer aan voetballen toe, maar het was ons bijna gelukt”, aldus Ajax verdedigster Merel van Dongen.”

Ajax kwam na de rust pas op een voorsprong. Wie het doelpunt maakte bleef lang onduidelijk. De stadionspeaker dacht Marlous Pieëte en veel mensen langs de kant dachten dat van Dongen het doelpunt maakte. “De stadionspeaker riep Marlous om, maar het was Eshly Bakker. Het was dus een foutje van de stadionspeaker. Als ik zelf gescoord zou hebben, dan had iedereen dat wel meteen gezien, want dan was ik het hele veld over gerend van het juichen.” Uiteindelijk ging het dus weer mis in de laatste fase van de wedstrijd. Dit was niet de eerste keer dit seizoen dat de Ajax Vrouwen het in de slotfase weggaven tegen FC Twente. “We hebben geen kans weggegeven in deze wedstrijd.In andere wedstrijden tegen ze was dit wel anders. We moeten gewoon slimmer worden en leren wedstrijden zoals deze gewoon uit te spelen.” Van Dongen kon overigens zelf terugkijken op een degelijke wedstrijd, echter ze pakte helaas wel weer ouderwets een gele kaart. Opmerkelijk was dat ze speelde met hechtingen boven haar oog. Afgelopen zondag raakte ze in het bekerduel tegen hetzelfde FC Twente geblesseerd. “Ik heb er gek genoeg bewust geen moment aan gedacht tijdens de wedstrijd. Ik ben normaal erg sterk in de lucht, maar ik verloor vandaag toch wat kopduels, dus misschien dat zoiets toch onbewust heeft meegespeeld bij mij.”

Het was ook een bijzondere wedstrijd. De club Ajax vierde namelijk hun 116ste verjaardag. “Ajax betekent heel veel voor mij. Ik denk als er iemand clubliefde heeft voor Ajax, dan ben ik het wel. Ik ben ermee geboren en mee opgegroeid. Ik heb Ajax altijd gevolgd. Dat ik er nu speel is een droom voor mij die is uitgekomen.” Behalve die verjaardag was het ook nationale pannenkoekendag. Van Dongen was zich hier zelf ook van bewust. Ze eet haar pannenkoek dan ook graag met stroop. Door de afschaffing van de BeNe League draait het in de competitie eigenlijk alleen nog om FC Twente en Ajax. PSV heeft een ploeg wat die twee grootmachten pijn kan doen, maar daarna is er een groot gat met de rest van de teams. Dat gat is niet alleen qua punten een feit, maar ook de kwaliteit van die teams is minder dan FC Twente en Ajax. “Het klopt wel een beetje dat na de top 3 het verschil in kwaliteit groter is, maar je ziet dat wij ook wedstrijden tegen de ‘kleintjes’ ook maar net aan winnen steeds met 1-0. Het is dan ook niet zo dat we in die wedstrijden erover heen rollen. Ik vind wel dat wij de beste zijn van de competitie met Twente en PSV. Het is nu dus de zaak dat we die wedstrijden gewoon blijven winnen tegen de kleinere teams,maar die hebben we niet zomaar gewonnen.”

Volgende week wacht er weer een belangrijke wedstrijd voor de Ajax Vrouwen. Ze moeten dan afreizen naar Eindhoven, waar de nummer drie PSV de tegenstander zal zijn. Zoals van Dongen zelf al aangeeft, een sterke ploeg die je niet moet uitsluiten voor de titel. “Ik denk dat wij daar met 2-0 gaan winnen. De doelpunten gaan gemaakt worden door Marjolijn van den Bighelaar en Desiree van Lunteren.” Van Dongen weet zelf ook goed hoeveel keer zij nog gaat scoren dit seizoen. “Ik ga nog twee keer scoren dit seizoen. Ik maak er eentje met het hoofd en eentje met mijn mooie linkerbeen.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met de AmsterdamFM Lady of the Game

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.