Van Dongen: “Ik hoop dat ik mijn paspoort niet kwijt raak tijdens mijn reis”

LANDSMEER  Gisteravond moesten de Loon Lions aantreden thuis tegen Lintex Binnenland. Een speciale wedstrijd voor Sanne van Dongen. Zij speelde namelijk tijdelijk haar laatste wedstrijd voor de ploeg. Ze gaat op wereldreis voor drie maanden. De Lions wisten overigens te winnen met 59-49. “ Zera Butter is de beste speelster van Nederland en die speelt bij Binnenland. Als je een team met Zera onder de vijftig punten weet te houden, dan heb je echt heel goed verdedigd”, aldus van Dongen.

Eerder deze week nam Molly McDowell het stokje over van Rob Brand. De oud- speelster van de Lions zat gisteren voor het eerst op de bank en zag haar team meteen winnen in een spannende wedstrijd. Volgens van Dongen voegt McDowell zeker wat nieuws toe aan dit team. “Het klikt echt heel goed. Ze wil dat er keihard gewerkt wordt en dat past wel bij ons team. Als speelster was ze eigenlijk al coach en ze heeft tactisch heel veel inzicht.”

Van Dongen neemt dus tijdelijk afscheid van haar team en van Nederland. Na afloop had Tanya Bröring namens het team nog wat lieve woorden over voor haar teamgenoot. Overigens nam van Dongen zelf niet de microfoon ter hand. “ Ik laat de club in de steek. Iedereen weet dat ik van deze club houd en ik vond dat er al teveel woorden aan vuil gemaakt waren. “ Behalve haar vrienden, familie en vriendin gaat ze ook Amsterdam missen. “ Wanneer ik ook op vakantie ga altijd als ik terugkom dan weet ik gewoon Amsterdam is mijn stad.”

Ze hoopt in mei weer terug te keren bij de Lions. Tijdens haar reis denkt ze echter niet te gaan basketballen vanwege het feit dat ze nooit lang op één plek blijft. Haar reis is echt geslaagd als ze onverwachtse geluksmomentjes gaat meemaken. “Volgens een hoop mensen ga ik vele mooie dingen tegenkomen waarvan ze zeggen dat moet je zien, maar de dingen waar ik niet op reken bijvoorbeeld als je de bocht omloopt en je ziet een waterval dat soort dingen daar kijk ik naar uit.”

Luister hieronder naar het gehele interview met Sanne van Dongen:


More Berichten for Show:

Comments are closed.