Van oldskool hotdog naar funky soulfood

Twee jongens met een passie voor lekker en goed eten is vaak de key tot succes. Thijs en Marijn  zijn 26 en kennen elkaar van de Hotelschool in Maastricht.

 

Toen Thijs van zijn vriendin een worstendraaier kreeg was dat dan ook een goed excuus om worsten te gaan maken. Op hetzelfde moment kreeg hij via zijn cateringbedrijf een opdracht binnen voor het maken van ‘hippe hotdogs’, wat natuurlijk niet beter uit had kunnen komen. Thijs nam de klus aan, vroeg Marijn om te helpen en samen maakten ze vijf verschillende worsten die ze aan vrienden lieten proeven.

 

Voor de worsten maken ze gebruik van heerlijk scharrelvarkens vlees en lamsvlees. Daarnaast geven ze elk nieuw lid van de hotdog familie een eigen naam. Denk hierbij aan de Funky Fresh Dog (Citroen-tijm in de worst en een tzatziki saus met bosui) of de Smokey Pepper Dog (gerookte paprika in de worst en een harrissa aioli met peterselie). Ook hebben ze een kleine foodtruck waarmee ze op locatie hotdogs kunnen verkopen.

 

AmsterdamLight sprak met Thijs over Bulls and Dogs

 

Comments are closed.