Van puin naar aardbevingsbestendige lego

Wat nou als je van de 25 miljoen ton bouwpuin die na de aardbeving in Haïti (2010) is overgebleven nieuwe huizen kan maken? Gewoon door het puin ter plekke om te zetten in stapelbare bouwstenen waarmee je aardbevingsbestendige huizen kan bouwen? En dit alles samen met de lokale bevolking. Bijna te mooi om waar te zijn, of kan het toch?

 

De Mobiele Fabriek van Gerard Steijn probeert het waar te maken: een machine die past in een zeecontainer, zo ter plaatse is en direct huizen kan produceren. Sander sprak met Gerard Steijn in AmsterdamLight over zijn idee, de passie om eindelijk het verschil te kunnen maken, en waarom het een uitdaging is om de mobiele fabriek in Haïti te krijgen. Want de sloopindustrie en de betonindustrie zijn geen vrienden, en de NGOs willen eerst bewijs zien. Hierdoor is crowdfunding van het project noodzakelijk.

 

Je kunt Gerard en zijn team helpen om van de letterlijke puinzooi in een rampgebied een leefbare omgeving te maken door de ontwikkeling van de Mobiele Fabriek te steunen. Dit kan al met een 'like' of een 'share' op www.doorgaan.nl of door direct deel te namen aan de crowdfunding. Doen, want het is nog nooit zo simpel geweest om het verschil te maken!

bouwstenen

 

Comments are closed.