Ajacied Van Rhijn wint met Oranje: “De blijdschap was enorm”

Het Nederlands Elftal van Louis van Gaal sloeg vrijdag een belangrijke slag in de strijd om kwalificatietickets voor het WK van 2014 in Brazilie. In de Amsterdam Arena werd de grootste concurrent, Turkije, met 2-0 terug gewezen. Bij rust had het al 3-3 kunnen staan door de vele verdedigingsfouten aan beide kanten, maar het bleef slechts bij 1-0 door Robin van Persie.

Ook na rust oogde Oranje onrustig en waren de Turken geregeld gevaarlijk. Misschien dat dat kwam door de aanwezigheid van de vele Turkse toeschouwers die het Oranjepubliek in de ArenA ruimschoots overstemden. De Turken werden pas stil toen Luciano Narsingh, opgeleid bij zowel Ajax als Zeeburgia, maar thans spelend voor PSV, op fraaie wijze in blessuretijd de 2-0 aantekende. Amsterdam FM Sport vroeg Narsingh naar de mate van opluchting bij Oranje na de wedstrijd:

 

 

Er deden weinig Ajacieden mee vrijdagavond. Alleen Ricardo van Rhijn haalde de selectie en viel na rust in voor Feyenoorder Daryl Janmaat. Hij sprak met Amsterdam FM over de blijdschap nadien, zijn rol binnen het Nederlands elftal en de Turkse sfeer in de ArenA:

 

 

De volgende wedstrijd van Oranje is dinsdag uit bij Hongarije, de tweede wedstrijd in de WK-kwalificatie. Het volgende optreden van Oranje in de ArenA is de oefenwedstrijd tegen Duitsland, midden november.

Comments are closed.