Van Rhijn: “Dit resultaat hadden we nodig”

Ajax heeft woensdagavond zijn tweede thuiswedstrijd in de Champions League weten te winnen van het Schotse Celtic. In de Amsterdam Arena stond na negentig minuten de score van 1-0 op het bord. Het doelpunt kwam in de 51ste minuut van de voet van Lasse Schöne.
In de eerste helft was Ajax veruit de bovenliggende partij. Celtic kwam haast niet in het spel voor en Ajax had meer dan zestig procent balbezit. Het balbezit werd omgezet in grote kansen, maar niet tot doelpunten. Stefano Denswil was twee keer gevaarlijk met een vrije trap en Siem de Jong kon niet geloven dat zijn kopbal door de doelman werd gekeerd. Een hoofdrol was er ook voor Daley Blind die door coach Frank de Boer op de positie van verdedigende middenvelder werd geposteerd. Blind werkte hard op het middenveld en verplaatste het spel goed.

In de tweede helft ging Ajax door met domineren. Dit resulteerde al vroeg in mooie goal dankzij een prachtige combinatie door het hart van de Schotse defensie. Thulani Serero, de Jong en Schöne combineerden er vrolijk op los en laatstgenoemde schoof de bal tot opluchting van het publiek langs de keeper.  Na het doelpunt probeerde Ajax snel een tweede treffer te maken, maar dit ging gepaard met een aantal gevaarlijke counters van Celtic. Joel Veltman, die zeer sterk en vrijwel foutloos speelde, maakte niet veel later een zeer belangrijke onderschepping waardoor een 1 op 1 situatie voor Celtic werd voorkomen. Ajax moest het laatste kwartier vooral verdedigen en leek conditioneel in de problemen te komen tegen de fysiek sterke Schotten.  Frank de Boer bracht daarom nog Christian Poulsen binnen de lijnen als extra slot op de deur. Ajax kwam gelukkig zonder kleerscheuren het laatste kwartier door en kon daarom voor het eerst dit jaar drie punten in Europees verband noteren.

Na afloop was er blijdschap, maar ook opluchting onder de spelers. Onze verslaggever Frank van der Meijden sprak na met Ajax verdediger Ricardo van Rhijn. Interview met Richardo van Rhijn