Amsterdamse Parade veilt werken Klashorst

Vanaf vandaag kunt u op de Amsterdamse Parade werk van de welbekende Amsterdamse kunstenaar Peter Klashorst bewonderen. Peter Klashorst heeft in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort, ook wel het Huis van de Idee, een speciale collectie van vijftien grote doeken geschilderd. Deze werken worden aanstaande zondag op de Parade geveild. De tentoonstelling Ik Schilder geeft een direct beeld van Peter Klashorst leven op dit moment en is totaal los van iedere trend of context te beschouwen. De veiling moet een net zo vanzelfsprekend feest worden als dat de schilderijen en Peter Klashorst zelf uitstralen. Ismaël De Bruijn sprak in Ritme van de Stad vandaag met Terts Brinkhof, verbonden aan de Parade en initiatiefnemer van het ‘Huis van de Idee’.

MEER INFORMATIE
Vanaf 14 augustus exposeert Peter Klashorst zijn werken in Hotel Vile en de Theatertoren op de Parade. Op Zondag 17 augustus zullen deze werken vanaf 16:00 geveild worden vanuit de Kerk van restaurant Amaro. Peter Klashorst heeft in het Rietveldpaviljoen Amersfoort of te wel het Huis van de Idee tijdens zijn residentie een speciale collectie van vijftien grote doeken geschilderd die op 17 augustus a.s. op de Parade te Amsterdam in veiling worden gebracht. De schilderijen zullen in de tenten van het zomerse theaterfestival vanaf donderdag 14 augustus te zien zijn. De collectie bevat vijf grote stukken van ongeveer 5 tot 7 meter lengte bij 2.10m hoogte. En een tiental schilderijen variërend van 2 x 1 meter tot kleiner en groter.In het Rietveldpaviljoen vond Peter de ideale rust en ruimte om eens een keer groot uit te pakken. Het werk is puur kleur en beweging rechtstreeks, vanuit de momentsbeleving van de kunstenaar.

VEILING
Op zondagmiddag vanaf 16.00 uur. Artiesten en medewerkers zullen de schilderijen nogmaals tonen op de ‘Tafel van de Idee’, waar ook aan gegeten gaat worden. De artiesten kondigen er ook hun voorstellingen aan. Pure schilderkunst in een prachtig stukje Parade. De Amsterdamse schilders Fabrice en Sam Drukker gingen Peter Klashorst voor met een totale uitverkoop van alle aanwezige stukken. Op de Parade kunnen ook andere schilders hun werk verkopen. Iedereen kan aanschuiven bij de veiling ‘op’ de Tafel van de Idee, en zelf hapjes en drankjes bestellen. De veilingmeester en notaris zijn aanwezig.

Veilingmeester: Bernard van Welsenes, Kunsthandel Van Welsenes
Notaris: Mr. Bruno Berger, van Notariskantoor Schut Van Os, Amsterdam Dichter: Kamiel Proost, draagt het g​edicht ‘De Kunstkannibaal’ voor. Catwalk: Ashna Chhatta FashionStylist

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?