Veltman: “Ik geef ons een 7”

Ajax won gisteren eenvoudig met 4-0 van FC Dordrecht. Na twintig minuten scoorde Lasse Schöne op aangeven van Anwar el Ghazi de openingstreffer. Een kwartier na rust werd het duel binnen twee minuten beslist: eerst miste Rick ten Voorde een kans voor Dordrecht, vervolgens kreeg Dordrechtspeler Josimar Lima zijn tweede gele kaart en vlak daarna maakte Schöne uit een vrije trap zijn tweede treffer. Via een schitterende goal van Joël Veltman en het eerste competitiedoelpunt van Lucas Andersen liep Ajax vervolgens uit naar 4-0. Door de overwinning blijft Ajax op de tweede plek staan in de Eredivisie. Woensdag spelen de Amsterdammers in de Amsterdam Arena voor de Champions League tegen Barcelona.

Na afloop van het duel met Dordrecht sprak Amsterdam FM verslaggever Arjen Bos met Joël Veltman