Veltman na gelijkspel Oranje: “Beetje verantwoordelijk voor tegengoal”

Het Nederlands elftal sloot in de Amsterdam ArenA de eerste fase van de voorbereiding op het WK 2014 af met een pover gelijkspel tegen Ecuador: 1-1. Landskampioen Ajax werd op het eigen veld vertegenwoordigd door Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman.  De Zuidamerikanen, die zelf ook naar Brazilië zullen afreizen, openden al vroeg de score na geklungel in de verdediging van het Nederland. Nog voor rust maakte Robin van Persie op fraaie wijze gelijk. Na de thee had de partij weinig meer om het lijf.

Ajacied Joël Veltman vertelde over zijn gevoel na de wedstrijd en zijn schuld aan de snelle tegentreffer:

Daley Blind was redelijk tevreden over de wedstrijd. Blind stelde dat het vooral verdedigend goed stond maar vond zichzelf nog wel "zoekende":

De derde Ajacied die op het veld stond was doelman Jasper Cillessen. Hij vond Oranje angstig voetballen. Cillessen put nog geen extra vertrouwen uit de basisplaats die hij van Van Gaal kreeg toebedeeld:

Dinsdag hervat het Nederlands elftal de voorbereiding op het WK met een trainingsstage in de Portugese Algarve. Oranje doet de ArenA nog een keer aan, later in de voorbereiding. Op 4 juni speelt de ploeg tegen Wales.

Comments are closed.