Actie ‘Je Krijgt Wat Je Geeft’ van start

“Nog meer snijden in ontwikkelingssamenwerking: historische vergissing.” Dit zegt een brede coalitie organisaties onder de naam ‘Je Krijgt Wat Je Geeft’. Deze coalitie roept de onderhandelaars in de tussenformatie op af te zien van nog meer bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking.
Het kabinet bezuinigde in twee jaar tijd al 1 miljard euro op ontwikkelingssamenwerking en besteedt er nu 0.7% van het nationaal inkomen aan; de internationaal afgesproken minimumnorm. Volgens ‘Je Krijgt Wat Je Geeft’ schiet Nederland zichzelf in de voet als de regering nog verder gaat snijden en verspelen wij onze economische en politieke invloed in de wereld. Nederland dreigt volgens de coalitie haar internationale positie te verspelen. Hoe meer we ons van de wereld afkeren, is hun stelling, hoe hoger de kosten in de toekomst zullen zijn: minder kansen voor onze bedrijven, meer crises die kostbare ingrepen vragen en meer onveiligheid wereldwijd. 

 Bert van Galen sprak hierover met Tom van der Lee, bestuurslid van Partos, de branchevereniging van ontwikkelingsorganisaties.

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?